Keikyässä kehrätään Perinnepäivänä 20.8.

Paikallishistorian tutkija Mika Suoden luento sekä työnäytöksiä ja pienoisnäyttelyitä.

Rukki
Rukki.

Sastamalassa Keikyän Kotiseutumuseolla vietetään Perinnepäivää sunnuntaina 20. elokuuta kello 12-16. Teemana on Kehräys.

Äetsän kehruu- ja puuvillatehtaan vaiheisiin on perehtynyt paikallishistorian tutkija, VTM Mika Susi. Hän luennoi aiheesta kello 13 alkaen. Tehdas toimi Pehulassa vuosina 1897-1932.

Työnäytöksissä esitellään teemaan liittyviä vanhoja työtapoja. Mukana on keritsemistä, lihtausta, loukutusta ja kehräystä.

Pienoisnäyttelyissä on esillä muun muassa lihtoja, loukkuja, rukkeja, häkilöitä ja viipsinpuita sekä Äetsän kehruu- ja puuvillatehtaaseen liittyvää aineistoa museon kokoelmista, perinnepelargoneja ja vanhoja valokuvia Keikyästä. Toki myös perusnäyttely on katsottavissa.

Kansallis- ja perinnepukujen tuuletuspiknikiä vietetään Perinnepäivän yhteydessä. ”Toivomme, että kansallis- ja perinnepukuja harrastavat tulisivat paikalle asuihin pukeutuneina toisiaan tapaamaan”, kannustaa Keikyän Museo- ja Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heli Vinha.

Lasten iloksi pihassa on eläimiä.

Kahviosta saa vapaaehtoisella maksulla pientä syötävää ja juotavaa.

Perinnepäivään mielellään polkupyörillä tai kävellen

Museon väki pyytää, että tapahtumaan tultaisiin mahdollisuuksien mukaan polkupyörillä tai kävellen. Autojen parkkipaikalta on noin 250 metrin kävelymatka.

Keikyän Kotiseutumuseoon ja Perinnepäivään on vapaaehtoinen pääsymaksu.