Keikyä 1918 – Museolla tapahtuu 18.-19.8.

Toivo Tala
Taiteilija Toivo Tala ja Ajosilta tallinparveen. Valokuva on Keikyän Kotiseutumuseon kokoelmista.

Sastamalassa Keikyän Kotiseutumuseolla tapahtuu viikonloppuna. Teemana on Keikyä 1918.

Taiteilija Toivo Talan syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta. Keikyän Kotiseutumuseoon on koottu ainutkertainen näyttely Talan taiteesta. Siihen saatiin lainaksi useita kymmeniä teoksia lukuisilta eri tahoilta.

”Idea näyttelystä tuli aivan sattumalta, kun siivoustalkoiden yhteydessä huomattiin, että taiteilija Toivo Talan syntymästä on 100 vuotta juuri Perinnepäivänä”, kertoo Keikyän Museo- ja Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heli Vinha. ”Olemme todella iloisia ja nöyrästi kiitollisia asian herättämästä kiinnostuksesta sekä kaikesta saamastamme avusta”, hän jatkaa.

Toivo Tala 100 -näyttely on ennakkoon avoinna jo lauantai-iltana 18.8. kello 19-22. Tämän jälkeen kello 22 museon pihassa alkaa Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörän ulkoilmaelokuvaesitys Suomen hauskin mies, jonka liput maksavat 10 euroa. ”Oman istuimen, vaikkapa lokoisan retkituolin, saa tuoda mukana ja sään mukaisesti on hyvä pukeutua. Puffettikin on auki”, Heli Vinha vinkkaa.

Perinnepäivää vietetään sunnuntaina 19.8. kello 12-16. Heti aluksi on Toivo Tala 100 -näyttelyn avaus. Kirjailija Mika Susi luennoi kello 13 otsikolla ”Kosken kahta puolen – Keikyä 1918”. Museon omista kokoelmista on koottu teemaan sopiva pienoisnäyttely. Kahvio on avoinna.

Keikyän Kotiseutumuseo on yksi Sastamalan Wanhat Talot -tapahtuman kohteista.

Pyörillä ja kävellen paikalle

Pysäköintitilat ja museolle johtava tie ovat pienet. Puintiaikaan alueella voi olla myös peltoliikennettä.

”Yhdistys toivoo, että mahdollisuuksien mukaan läheltä tultaisiin tapahtumiin polkupyörillä ja kävellen”, sanoo Heli Vinha.

Keikyän Kotiseutumuseon kanssa järjestelyissä ovat mukana Sastamalan kaupungin kulttuuripalvelut ja Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä.

Scroll to top