Keikyän Kotiseutumuseo

Perinnepäivä & Sastamalan Wanhat Talot su 20.8. klo 11-20

14.8.2017

Perinnepäivään huipentuu museon kesä Keikyässä

Keikyän Kotiseutumuseolla vietetään Perinnepäivää sunnuntaina 20. elokuuta. Museo on myös yksi Sastamalan Wanhat Talot -tapahtuman kohteista, joten ovet ovat avoinna kello 11-20.

Sastamalan Wanhojen Talojen kunniaksi Keikyän Kotiseutumuseolla nostetaan talon historiaa esiin. Museo on toiminut Uotilan vanhassa pihapiirissä vieraspytingissä ja pihan rakennuksissa 1970-luvun alkupuolelta. Koko päivän ajan on pienoisnäyttelyssä esillä museon kokoelmista löytyvää aineistoa Uotilan mahtitalosta.

Ylistuvassa palataan vuosisatojen takaisille käräjille. Esitys pohjautuu vanhoihin tuomioihin. Ylistupa on vanha käräjätupa.

Perheen pienimpiä ja toki isompiakin vieraita ilahduttavat Pauli Kylväjän eläimet, joita on mukana säävarauksella. Maistuvat kahvit voi nauttia kello 12-16 kahviossa, jota emännöi Marjatta Helenius.

Kotiseutuaiheisia kirjoja kirjoittanut Hannu Perko on Perinnepäivässä esittelemässä ja myymässä kirjojaan. Museolta voi ostaa myös Keikyän Museo- ja Kotiseutuyhdistyksen omia tuotteita.

Ryhmille ovet auki syksyn säiden mukaan

Keikyän Kotiseutumuseon kesän viikoittainen aukiolo päättyy Perinnepäivään. Museoon voivat ryhmät käydä tutustumassa erikseen sopien vielä syksyllä. Talvilevolle kokoelma on peitelty säiden mukaan yleensä lokakuun alkupuolella.

Takaisin

Keikyän Kotiseutumuseo | Museontie, 32730 KEIKYÄ | info(at)keikyankotiseutumuseo.net
Avoinna kesä-elokuussa sunnuntaisin klo 13-15, muulloin sopimuksen mukaan
Sivun yläosaan